Irma (60) maakt parachutesprong met en voor Parkinson

10 juli 2017

Ik kan het iedereen aanraden!”

De langgekoesterde wens van Parkinsonpatiënt Irma Scheurink om een parachutesprong te maken is zaterdag 8 juli in vervulling gegaan. Hiermee wil de 60-jarige Irma uit Delfgauw aandacht vragen voor deze vervelende ziekte. Een stoere actie om te laten zien dat Parkinson patiënten ondanks deze ziekte veel nog wél kunnen.

Na maanden van voorbereiding meldde Irma zich bij Skydive Rotterdam waar de procedure van de tandemsprong nogmaals werd doorgenomen. “De heren hebben me heel goed begeleid. Ik heb genoten van het prachtige zicht op Rotterdam vanuit de lucht. Ik kan het iedereen aanraden. Ik wil heel graag iedereen bedanken die deze sprong mede mogelijk heeft gemaakt.” Op de grond werd Irma opgewacht door vrienden en familie die feestelijk werden getrakteerd op taart. Na afloop grapte Irma “Over een paar jaar doen we weer zoiets. Misschien gaan we dan abseilen vanaf de Euromast.”.

Het Parkinson café in Delft dat thema avonden organiseert voor patiënten en mantelzorgers telt 150 leden, maar ontvangt soms wel 300 belangstellenden. Vice-voorzitter Scheurink: “Lotgenotencontact is heel erg belangrijk. Parkinson raakt de hele familie. Het is enorm belangrijk dat er meer geld komt voor onderzoek. Met deze actie willen we Parkinson op de kaart zetten.”

Het initiatief voor deze sprong kwam in oktober 2016 tot stand tijdens de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging, waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten om met gesloten beurzen kennis, mankracht en middelen te delen.

Van de sprong is een video gemaakt die is te zien op deze Link .