De week van de Uitdaging 21 t/m 25 november 2016

, 26 september 2016

“De week van de Uitdaging” Doen waar we goed in zijn: uitdagen, verbinden en matchen!

Heel Nederland gaat de Uitdaging aan: 1000 deuren open voor ongekend talent!

In de week van 21 t/m 25 november zal de landelijke campagne van de Lokale Uitdagingen het hoogtepunt bereiken. Op 24 november kunnen we met elkaar zien waar de teller op blijft steken. Is het ons gelukt om 1000 deuren te openen voor ongekend talent? De lokale uitdagers kennende komt dit helemaal goed!

52 lokale uitdagingen gaan met elkaar de uitdaging aan: 1000 matches tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met als thema participatie. Simpelweg omdat het een thema is dat om aandacht vraagt. Mensen, vanuit verschillende maatschappelijke organisaties, met een grote(re) afstand tot arbeid vinden het niet eenvoudig om een bedrijf te vinden waar ze ervaring mogen opdoen of zelfs binnen mogen kijken om hun wereld te vergroten.

De organisaties die deze mensen vertegenwoordigen weten de deuren niet altijd te vinden. Aan de andere kant: bedrijven willen beslist wel hun deuren open zetten voor ‘ongekend talent’ maar weten vaak gewoon niet zo goed waar ze dan aan beginnen, best logisch, ieder zijn vak tenslotte. Hier kan de Uitdaging doen waar ze goed in is: uitdagen, verbinden & matchen.

Ook de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging werkt al aan dit thema; een Carrousel Event met allerlei mogelijkheden om met elkaar te verbinden. We werken samen met deskundigen (Buurt & Zo, Bureau Vrijwilligerswerk, loopbaancoaches, recruitmentburo, ondernemers, coaches en maatschappelijk begeleiders) om deuren te openen en te houden voor ongekend talent. Met elkaar uitdagen, verbinden en matchen. Verbinden door partijen over en weer met elkaar kennis te laten maken en deskundigheid te bevorderen en te leren van elkaar. Uiteraard willen we lokaal matchen, het liefst 25 keer om ook daadwerkelijk bij te dragen aan “mee kunnen doen”. Iedereen werkt mee!